JAAA – MATOLOGI!

Boka in lördag 24 augusti 2019 kl 10-16 utanför Norra Latin, Drottninggatan 71 B i Stockholm. Då blir det Matologi – en kunskapsfestival om mat, matsvinn och hållbarhet. Fri entré såklart!

Matologis idé är att sprida kunskap om maten vi äter. Kunskap som gör det enklare att göra bra val och berätta för andra. Bra val är inte bara bra för oss som äter, utan för alla som jobbat med den, för djur och natur, för klimatet och för våra barnbarns barnbarns barnbarn.

Matologi arrangeras av SLU Future Food vid Sveriges lantbruksuniversitet. Allt som presenteras vid Matologi utgår från forskning.

ÅRETS TEMA: MATSVINN

Det finns oerhört många faktorer att ta hänsyn till när man väljer vilken mat man ska handla, tillaga och äta. 2018 hade Matologi temat Mitt hållbara matval för att du som konsument skulle kunna göra kloka matval.

2019 kommer Matologi att sätta fokus på Matsvinn. Du kanske har sett tv-programmet Maträddarna på SVT? Funderat över varför en tredjedel av all mat slängs? Hört att minskat matsvinn är en av tre nycklar för att rädda klimatet?

Möt forskarna som kämpar för minskat svinn i jordbruket, som vet vad vi väljer bort att köpa eller skrapar av från tallriken, som har koll på vad som händer efter bäst före-datum. Se kockarna som kan göra delikatesser av det du kanske brukar slänga. Skillnaden är kunskap.

DELTAGARE

På Matologi träffar du forskare, företag, myndigheter och organisationer som på olika sätt jobbar med att minska matsvinnet och bidrar på så sätt till en hållbar utveckling.

Möt SLU-forskarna och spännande foodtech-företag i tälten, handla matvaror av lokala producenter på vår farmers’ market och lyssna på spännande föredrag och heta debatter på scenen.

Klicka dig vidare för att se årets deltagare. Vi uppdaterar deltagarlistan löpande och fyller på med fler deltagare allteftersom.

Se deltagare!

FRAMTIDENS FÖRETAG

Bland Framtidens Företag finns innovativa foodtech- och start-up-bolag som med entreprenörskraft och spännande idéer utmanar den traditionella livsmedelskedjan. Det kan handla om allt ifrån primärproduktion, förädling och matlagning till konsumtion, restaurang, svinn och återföring till jorden.

Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med företag som kommer finnas på Matologi den 24 augusti 2019.

Se framtidens företag!

MÖT VÅRA FORSKARE

På festivalen möter du forskare från SLU, som jobbar med forskning och utbildning inom livs- och miljövetenskapliga ämnen, med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. Genom att ställa dina frågor till SLU-forskare kan du få svar på dina frågor om matsvinn. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden i kunskapstältet på Matologi den 24 augusti 2019.

Se alla forskningsområden!

FARMERS MARKET

En uppskattad del av Matologi är den matmarknad där producenter samlas för att visa, berätta mer om och sälja närproducerade specialiteter och andra produkter. Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med producenter som kommer finnas på Farmers Market den 25 augusti 2018.

Se alla producenter!

PRENUMERA PÅ SENASTE NYTT FRÅN MATOLOGI & SLU