MATOLOGI ÄR TILLBAKA

STORT TACK alla som kom till Matologi lördagen den 25 augusti! Dagen bjöd på många intressanta frågor, diskussioner och möten, med målet att kunna göra mer medvetna matval! Vi ses nästa år igen!

För fjärde året i rad är Matologi tillbaka den 25 augusti 2018 mellan kl 10 och 16 utanför Norra Latin, Drottninggatan 71 B i Stockholm. FRI ENTRÈ!

Matologis syfte är att sprida kunskap som utgår från Sveriges Lantbruksuniversitets forskning – för att våra besökare ska kunna göra bättre och mer medvetna val kring de livsmedel vi väljer och hur vi kan använda vår världs resurser på ett hållbart sätt.

MITT HÅLLBARA MATVAL!

Det finns oerhört många faktorer att ta hänsyn till när man väljer vilken mat man ska handla, tillaga och äta. Hur väljer man mat som är bäst för klimatet, hälsan, djuren, naturen, ekonomin och andra parametrar? 2018 väljer vi att ge Matologi temat ”Mitt hållbara matval” för att du som konsument ska kunna göra kloka matval utifrån vilka frågor som är prioriterade för just dig.

DELTAGARE

På scenen kommer vi i år höra viktiga debatter om ”Det personliga matvalet” och om ”Det politiska matvalet”, vilket kanske är extra intressant ett valår som i år. Medverkande är forskare, politiker, konsumenter och aktörer i matbranschen. Samtalet leds av moderatorn och koldioxidbantaren Staffan Lindberg.

Vi kommer också att spana in i framtiden, fundera över trender och traditioner och diskutera vad som driver oss till förändring. Detta gör vi under rubriken ”Framtidens matval” med måltidsforskaren Richard Tellström, känd från TV-programmen Historieätarna och Landet Brunsås och verksam vid SLU Future Food. Till sin hjälp har han fler matexperter.

Se deltagare!

FRAMTIDENS FÖRETAG

Bland Framtidens Företag finns innovativa foodtech- och start-up-bolag som med entreprenörskraft och spännande idéer utmanar den traditionella livsmedelskedjan. Det kan handla om allt ifrån primärproduktion, förädling och matlagning till konsumtion, restaurang, svinn och återföring till jorden.

Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med företag som kommer finnas på Matologi den 25 augusti 2018.

Se framtidens företag!

KUNSKAPSTÄLTET

I kunskapstältet möter du forskare från SLU, som jobbar med forskning och utbildning inom livs- och miljövetenskapliga ämnen, med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. I kunskapstältet kan du få svar på dina frågor kring just ditt hållbara matval. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden i kunskapstältet på Matologi den 25 augusti 2018.

Se alla forskningsområden!

FARMERS MARKET

En uppskattad del av Matologi är den matmarknad där producenter samlas för att visa, berätta mer om och sälja närproducerade specialiteter och andra produkter. Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med producenter som kommer finnas på Farmers Market den 25 augusti 2018.

Se alla producenter!

PRENUMERA PÅ SENASTE NYTT FRÅN MATOLOGI & SLU