MATOLOGI 24 AUGUSTI 2019

Välkommen till Matologi – en kunskapsfestival om mat, hållbarhet och hälsa. Temat för årets Matologi är matsvinn

Den 24 augusti går Matologi av stapeln för femte året i rad. Tid och plats: kl 10-16 vid Norra Latin, Drottninggatan 71B, Stockholm.

FRI ENTRÉ. Välkommen!

Program

I år sätter vi fokus på matsvinn från jord till bord!

På Matologi möter du SLU-forskarna som kämpar för minskat svinn i jordbruket, som vet vad vi ratar i butiken eller skrapar av från tallriken och som har koll på vad som händer efter bäst före-datum. Du får också träffa myndigheter, företag och organisationer som arbetar med att minska matsvinnet i hemmet, butiken, restaurangen, livsmedelsindustrin och på åkern.

Scenprogrammet bjuder på panelsamtal, föredrag och workshops med forskare, kockar, matexperter och aktörer från olika delar av livsmedelskedjan. Av våra lokala producenter kan du köpa med dig produkter kopplade till årets tema. Det blir även aktiviteter för barn i alla åldrar.

Här nedanför hittar du programmet för hela dagen. Klicka dig vidare för att läsa mer om varje punkt.

Matologi 2018 (57 av 95)

Deltagare 2019

På Matologi kan du träffa forskare, företag, myndigheter och organisationer som på olika sätt jobbar med att minska svinn och förluster i livsmedelssystemet. Håll utkik här efter uppdateringar om årets deltagare.

Se deltagare

Sopköket står för maten på Matologi

Sopköket driver restaurang och catering på räddade råvaror. Minskar matsvinnet, skapar jobb och skänker måltider. Råvaror räddas från Paradiset Matmarknad, Saltå Kvarn och Gourmet Food, man har en egen restaurang i Söderhallarna och catering levereras med el-cykel inom Stockholm med noll-vision matrester efter genomfört event. Överblivna måltider skänkes till Filadelfiakyrkans härbärge m.fl. WWW.SOPKOKET.SE

SCENPROGRAMMET I HELHET

FoodFunding
Rescu
Forskartalt1200
PuffSamtalScen
FoodArea