MATOLOGI 25 AUGUSTI 2018 I STOCKHOLM

matologi (58 av 106)

Matologi

För fjärde året i rad är Matologi tillbaka den 25 augusti 2018 på Norra Bantorget i Stockholm. 

Med fler representanter från hela livsmedelskedjan, offentliga aktörer, personer och företag kopplade till mat, hälsa och forskning kommer årets Matologi på ett mer heltäckande sätt kunna upprätthålla grundtanken med Matologi: att sprida kunskap för att våra besökare ska kunna göra bättre och mer medvetna val kring de livsmedel vi väljer och hur vi kan använda vår världs resurser på ett hållbart sätt.

FoodFunding

Deltagare

I år möter vi företag och organisationer som arbetar med primärproduktion, livsmedelsförädling, restauranger, dagligvaruhandel, offentliga aktörer inom mat- och klimatområdet, intresseorganisationer och företag som säljer produkter och tjänster kopplade till svinn och klimat. Matskribenter, kockar från Sveriges mest välrenommerade restauranger, forskare från SLU och många andra personer kopplade till mat finns på plats.

Deltagare presenteras våren 2018
Rescu

Farmers Market

En stor och viktig del av Matologi är den matmarknad där producenter samlas för att visa, berätta mer om och sälja närproducerade specialiteter och andra produkter kopplade till årets tema svinn och klimat. Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med producenter som kommer finnas på Farmers Market den 25 augusti 2018.

Producenter presenteras våren 2018
FoodArea

Äta & dricka på området

Under Matologi 2018 på Norra Latins Skolgård kommer det att finnas servering av mat. Vi återkommer med mer info längre fram!

Menyn presenteras våren 2018
KidsArea

Ta med hela familjen till Matologi!

Matologi är ett event för hela familjen! Under dagen kommer det finnas ett barntält med olika aktiviteter för barn i alla åldrar. Bland annat kommer man kunna:

  1. Lära sig mer om var maten kommer från genom att bland annat para ihop djur/växt med slutprodukt.
  2. Uppleva vad spannmål är med alla sinnen, lukta, lyssna och känna.
  3. Vika fröpåsar och ta med sig egna frön hem att plantera.
  4. Rita djur och växter som har med mat att göra.
  5. Gå på tipsrunda.
  6. Titta på saker med lupp.
  7. Leka med leksaker som har med bondgårdar att göra.
PuffSamtalScen

Program

Under våren kommer vi presentera programmet för Matologi i Stockholm den 25 augusti 2018.

Programet presenteras våren 2018
Forskartalt

Forskningsområden

Under våren kommer vi presentera de forskningsämnen som kommer att beröras i Kunskapstältet på Matologi i Stockholm den 25 augusti 2018.