MATOLOGI 25 AUGUSTI 2018 I STOCKHOLM

matologi (58 av 106)

Matologi

För fjärde året i rad är Matologi tillbaka den 25 augusti 2018 mellan kl 10 och 16 på Norra Bantorget i Stockholm. FRI ENTRÈ!

Matologis syfte är att sprida kunskap som utgår från Sveriges Lantbruksuniversitets forskning – för att våra besökare ska kunna göra bättre och mer medvetna val kring de livsmedel vi väljer och hur vi kan använda vår världs resurser på ett hållbart sätt. Matologi är ett heldagsevent som består av flera delar där vi på olika sätt möter forskare, företag, offentliga aktörer, intresseorganisationer, kockar och många andra kopplade till mat, klimat och hållbarhet.

FoodFunding

Deltagare

Möt SLU:s forskare i kunskapstältet, ta del av spännande samtal via scenprogrammet, träffa Framtidens företag som alla har spännande idéer för att utmana den traditionella livsmedelskedjan, köp närproducerade varor på farmers market och ta med barnen till familjetältet. På scenen kommer vi i år höra viktiga debatter på tema ”Det personliga matvalet” och ”Det politiska matvalet”.

2018 års deltagare
FramtidensForetag1200

Framtidens Företag

Bland Framtidens Företag finns innovativa foodtech- och start-up-bolag som med entreprenörskraft och spännande idéer utmanar den traditionella livsmedelskedjan. Det kan handla om allt ifrån primärproduktion, förädling och matlagning till konsumtion, restaurang, svinn och återföring till jorden.

Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med företag som kommer finnas på Matologi den 25 augusti 2018.

Se Framtidens Företag 2018
Forskartalt1200

Kunskapstältet

I kunskapstältet möter du forskare från SLU, som jobbar med forskning och utbildning inom livs- och miljövetenskapliga ämnen, med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. I kunskapstältet kan du få svar på dina frågor kring just ditt hållbara matval. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden i kunskapstältet på Matologi den 25 augusti 2018.

Forskningsområden presenteras inom kort
Rescu

Farmers Market

En viktig del av Matologi är den matmarknad där producenter samlas för att visa, berätta mer om och sälja närproducerade specialiteter och andra produkter kopplade till årets tema svinn och klimat. Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med producenter som kommer finnas på Farmers Market den 25 augusti 2018.

Se deltagare Farmers Market 2018
FoodArea

Äta & dricka på området

Under Matologi 2018 på Norra Bantorget kommer det att finnas servering av mat. Vi återkommer med mer info längre fram!

Menyn presenteras sommar 2018
KidsArea

Barn och familjen på Matologi!

Matologi är ett event för hela familjen! Under dagen kommer det finnas ett barntält med olika aktiviteter för barn i alla åldrar. Bland annat kommer man kunna:

  1. Lära sig mer om var maten kommer från genom att bland annat para ihop djur/växt med slutprodukt.
  2. Uppleva vad spannmål är med alla sinnen, lukta, lyssna och känna.
  3. Vika fröpåsar och ta med sig egna frön hem att plantera.
  4. Rita djur och växter som har med mat att göra.
  5. Gå på tipsrunda.
  6. Titta på saker med lupp.
  7. Leka med leksaker som har med bondgårdar att göra.
PuffSamtalScen

Program

Under våren kommer vi presentera programmet för Matologi i Stockholm den 25 augusti 2018.

Programet presenteras sommar 2018
Forskartalt

Forskningsområden

Under våren kommer vi presentera de forskningsämnen som kommer att beröras i Kunskapstältet på Matologi i Stockholm den 25 augusti 2018.