MATOLOGI 26 AUGUSTI 2017 I STOCKHOLM

DSC_8660

Matologi

För tredje året i rad är Matologi tillbaka den 26 augusti 2017 på Norra Bantorget i Stockholm. I år flyttar vi alltså till andra sidan Norra Latin för att få större plats och låta Matologi växa.

Med fler representanter från hela livsmedelskedjan, offentliga aktörer, personer och företag kopplade till mat, hälsa och forskning kommer årets Matologi på ett mer heltäckande sätt kunna upprätthålla grundtanken med Matologi: att sprida kunskap för att våra besökare ska kunna göra bättre och mer medvetna val kring de livsmedel vi väljer och hur vi kan använda vår världs resurser på ett hållbart sätt.

Matologi 4 juni 2016

Deltagare

I år växer Matologi och besökaren möter företag och organisationer som arbetar med primärproduktion, livsmedelsförädling, restauranger, dagligvaruhandel, offentliga aktörer inom mat- och klimatområdet, intresseorganisationer och företag som säljer produkter och tjänster kopplade till svinn och klimat.

Matskribenter, kockar från Sveriges mest välrenommerade restauranger, hälsokunniga, forskare från SLU och många andra personer kopplade till mat och hälsa finns på plats. Besökarna får ta del av samtal kring bland annat framtidens mat, svinn, klimat och hållbar produktion av livsmedel.

Se årets deltagare
DSC_8437

Farmers Market

En stor och viktig del av Matologi är den matmarknad där producenter samlas för att visa, berätta mer om och sälja närproducerade specialiteter och andra produkter kopplade till årets tema svinn och klimat. Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med producenter som kommer finnas på Farmers Market den 26 augusti 2017.

Se årets producenter
191 (1)

Forskningsområden

Här nedan presenteras inom kort de forskningsområden som kommer att beröras på Matologi i Stockholm, 26 augusti 2017.

Kalvar vid Nationellt forskningscentrum för lantbrukets djur vid SLU i Lövsta.

Calfs at the Swedish Livestock Research Centre at SLU.

Ta med hela familjen till Matologi!

Matologi är en dag för hela familjen! Under dagen kommer det finnas ett barntält där barn i alla åldrar kan lära sig mer om mat. Det kommer finnas mat-inspirerat pyssel, experiment och leksaker. Här får barnen lära sig mer om var maten kommer från och vad klimat och matsvinn betyder.

Matologi 4 juni 2016

Äta & dricka på området

Servering av mat och dryck kommer att finnas på Matologi 2017, exakt vad presenteras längre fram.

DSC_8405

Program

Här presenteras programmet för Matologi i Stockholm, 26 augusti 2017. Vi beräknar att ha programmet klart i början av augusti.