MATOLOGI 24 AUGUSTI 2019

Den 24 augusti går Matologi av stapeln för femte året i rad. Välkommen till Matologi – en kunskapsfestival för mat, hållbarhet och hälsa. Temat för årets Matologi är matsvinn.

Program 2019

I år sätter vi fokus på matsvinn längs hela livsmedelskedjan.

På Matologi möter du SLU-forskarna som kämpar för minskat svinn i jordbruket, som vet vad vi ratar i butiken eller skrapar av från tallriken och som har koll på vad som händer efter bäst före-datum. Du får också träffa myndigheter, företag och startups som arbetar med att minska matsvinnet och ta del av foodtech-innovationer på matsvinnsområdet.

Scenprogrammet bjuder på panelsamtal, föredrag och workshops med forskare, kockar, matexperter och aktörer från olika delar av livsmedelskedjan. På festivalens egen Farmers’ Market kan du köpa med dig produkter kopplade till årets tema. Det blir även aktiviteter för barn i alla åldrar.

Här kommer vi löpande att uppdatera med mer information om programmet för årets Matologi.

 

Matologi äger rum den 24 augusti kl 10-16 vid Norra Latin, Drottninggatan 71B, Stockholm. Fri entré. Välkommen!

Deltagare 2019

På Matologi kan du träffa forskare, företag, myndigheter och organisationer som på olika sätt jobbar med att minska svinn och förluster i livsmedelssystemet. Håll utkik här efter uppdateringar om årets deltagare.

MATOLOGI 2018

Matologi

STORT TACK alla som kom till Matologi lördagen den 25 augusti! Dagen bjöd på många intressanta frågor, diskussioner och möten, med målet att kunna göra mer medvetna matval! Vi ses nästa år igen!

För fjärde året i rad är Matologi tillbaka den 25 augusti 2018 mellan kl 10 och 16 utanför Norra Latin, Drottninggatan 71 B i Stockholm. FRI ENTRÈ!

Matologis syfte är att sprida kunskap som utgår från Sveriges Lantbruksuniversitets forskning – för att våra besökare ska kunna göra bättre och mer medvetna val kring de livsmedel vi väljer och hur vi kan använda vår världs resurser på ett hållbart sätt.

FoodFunding

Deltagare

Möt SLU:s forskare i kunskapstältet, ta del av intrssanta samtal via scenprogrammet, träffa Framtidens företag som alla har spännande idéer för att utmana den traditionella livsmedelskedjan, köp närproducerade varor på farmers market och ta med barnen till familjetältet. På scenen kommer vi i år höra viktiga debatter på tema ”Det personliga matvalet” och ”Det politiska matvalet” samt spana in i framtiden i under rubriken ”Framtidens matval”.

Se alla deltagare!
FramtidensForetag1200

Framtidens Företag

Bland Framtidens Företag finns innovativa foodtech- och start-up-bolag som med entreprenörskraft och spännande idéer utmanar den traditionella livsmedelskedjan. Det kan handla om allt ifrån primärproduktion, förädling och matlagning till konsumtion, restaurang, svinn och återföring till jorden.

Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med företag som kommer finnas på Matologi den 25 augusti 2018.

Se framtidens företag!
Forskartalt1200

Kunskapstältet

I kunskapstältet möter du forskare från SLU, som jobbar med forskning och utbildning inom livs- och miljövetenskapliga ämnen, med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. I kunskapstältet kan du få svar på dina frågor kring just ditt hållbara matval. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden i kunskapstältet på Matologi den 25 augusti 2018.

Se alla forskningsområden!
Rescu

Farmers Market

En viktig del av Matologi är den matmarknad där producenter samlas för att visa, berätta mer om och sälja närproducerade specialiteter och andra produkter kopplade till årets tema hållbara matval. Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med producenter som kommer finnas på Farmers Market den 25 augusti 2018.

Se deltagare Farmers Market!
FoodArea

Äta & dricka på området

Under Matologi 2018 på Norra Latins skolgård kommer det att finnas servering av mat, dryck och fika som passar både vuxna och barn!

Menyn Matologi
Johanna-Westman1200x800

Barn och familj på Matologi!

Matologi är ett event för hela familjen!

På barnområdet finns olika aktiviteter för barn i alla åldrar. Upplev spannmål med alla sinnen, ta reda på var maten egentligen kommer ifrån, gå en tipsrunda, ta med frön hem och plantera, undersök spännande saker under lupp och mycket mer.

I barntältet kommer SLU-forskaren Galia Zamaratskaia prata med barn och föräldrar om matens kvalitet och om sambandet mellan kost, näring och hälsa.

Laga mat med Johanna Westman – 25 augusti kl. 13.30
Johanna Westman leder en mat-workshop tillsammans med matintresserade barn (Föranmälan krävs. Maila matologi@slu.se – först till kvarn, max 12 platser).

PuffSamtalScen

Program

Här kan du se programmet för Matologi i Stockholm den 25 augusti 2018!

Programet Matologi!