MATMARKNAD

Möt producenterna på Farmer’s Market

En stor och viktig del av Matologi är den matmarknad där producenter samlas för att visa, berätta mer om och sälja närproducerade specialiteter och andra produkter kopplade till årets tema svinn och klimat. På matmarknaden kan besökarna botanisera bland produkter, prata om produktionen, provsmaka och självklart köpa den slutgiltiga produkten. Här kommer vi kontinuerligt uppdatera med producenter som kommer finnas på Farmer’s Market den 26 augusti 2017.

Sjöstrand Coffee Concept

Sjöstrand Coffee Concept är ett svenskt företag från Stockholms Skärgård, som har tagit fram en biologiskt nedbrytbar kaffekapsel, tillverkad av växtfiber och fylld med 100 % ekologiskt odlat kaffe. Kapseln bryts ned i industrikompost och kan komposteras i kommunens kärl eller påse för kompost. Sjöstrand har även designat och utvecklat en espressomaskin i klassisk svensk design med hög kvalitet, vilket  går i linje med ambitionen om ett hållbart tänkande i alla led. Möt Sjöstrand på Matologi, smaka deras kaffe och diskutera hållbarhet.

​Sveriges Kaninproducenter

​Sveriges Kaninproducenter bildades 1992 för att samla kaninuppfödare med intresse för köttproduktion. Organisationen arbetar för ökad kunskap om kanin i livsmedelskedjan och vill visa upp ett nytt, hälsosamt middagsalternativ och ge fler möjligheten att göra ett mer miljövänligt val vid köttdisken. Föreningen representeras på Matologi av både styrelse och av medlemmar som har kaninkött till provsmakning och försäljning.

Sveriges Kaninproducenter – för djurvälfärd och köttkvalitet.

Foodfunding

Välkommen till Foodfunding, ditt andelsjordbruk i norra Stockholm. Vi erbjuder dig som andelsägare att få ta del av skörden direkt från bonden helt utan mellanhänder eller onödiga transporter. Ekologisk, KRAV-märkt, lokal och klimatsmart mat framställd enligt permakulturens filosofi.
Att vara andelsägare är ett partnerskap mellan bonden och konsumenten. Du får därmed full insikt och tar kontrollen över dina livsmedel. Vi vill genom detta partnerskap få människor att engagera sig mer i Sveriges matproduktion, stödja de lokala småskaliga livsmedelsproducenterna i deras viktiga arbete, bidra till öppna landskap, gladare djur och ett bättre klimat. Djurens välmående står högst i fokus och därför har våra djur tillgång till utevistelse årets alla dagar i deras naturliga miljö.

PRODUCENT

Mer info inom kort!

PRODUCENT

Mer info inom kort!

PRODUCENT

Mer info inom kort!

PRODUCENT

Mer info inom kort!

PRODUCENT

Mer info inom kort!