Örtolja 4 personer (raw, vegan, glutenfri)

Det här receptet har blivit husets dressing på restaurangen. Den är nämligen ett utmärkt sätt för oss att ta tillvara på alla stjälkar från de örter vi använder i köket. Ibland har vi trött bladpersilja eller basilika med bruna blad som står och då blir det dressing av det. Citronsaften fungerar konserverande och håller dessutom den gröna färgen levande.

 

Du behöver:

  • 2 dl örter med stjälken kvar, välj örter efter tillgång, gärna mer än en sort
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och grovt hackad                     
  • 1 dl kallpressad olja eller olivolja           
  • Saft och finrivet skal från ½ citron                      
  • salt   
  • svartpeppar, nymalen

 

Gör såhär:

1.       Mixa samman örter, vitlök, citronsaft och olja.

2.      Smaka av med salt och svartpeppar. Om det är trögt för mixern, tillsätt lite mer olja.