RECEPT

Sally Voltaires matlagning bygger främst på det naturen ger. Hon driver restaurangen Sally Voltaire & Systrar på Åhléns City i Stockholm och har även skrivit boken ”Sally Voltaires mat”. Här bjuder hon på ett antal recept som alla tar avstamp i årets Matologi-tema: svinn och klimat. Hennes recept innehåller ofta råvaror såsom örtstjälkar, stötta äpplen och annat som många kanske valt att slänga bort och som nu får spela huvudrollen i hennes recept. 

En nötig pesto som passar till det mesta! Jag använder den till allt från zucchinipasta till att blanda i sallader

Att tillaga någonting »en cocotte« är köksfranska för att baka i små formar. De här bakade äggen passar utmärkt att

Ett blomkålshuvud mixat till små smulor kan med fördel ersätta vanlig couscous eller bulgur. Blomkålen kan ätas både som rawfood

Äppelsäsongen är något jag ser fram emot varje år. Man kan göra så mycket mer med äpplen, än att äta

Smaken och utseendet på de här biffarna påminner om en halstrad råbiff – perfekt en köttfri måndag!

Om man vill äta mer vegetariskt men har idétorka är ett tips att utgå från klassiska recept och sedan ersätta

Har man grönsaker hemma som börjar bli trista kan man alltid pickla dem för att förlänga dess livstid. Här får du lära

Billig och miljövänlig mat och ett perfekt sätt att ta hand om rotfrukterna som blivit över i kylen.

Krutonger är inte bara ett garnityr för soppa. De tillför det där extra »crunchet« på sallader och dessutom är de

Det här receptet har blivit husets dressing på restaurangen. Den är nämligen ett utmärkt sätt för oss att ta tillvara

Dinkel passar utmärkt i sallader. Det innehåller gluten, men har samtidigt ett högre innehåll av fibrer, protein och mineraler än

Potatissallad behöver inte vara en kompakt och stabbig röra. Det kan vara en vegansallad med krispiga sockerärter.

I en klassisk caesarsallad är det sardeller i dressingen och parmesanost i salladen. Här är ett veganskt alternativ där tamarisoja