Rödbetsbiffar 6 personer

Smaken och utseendet på de här biffarna påminner om en halstrad råbiff  – perfekt en köttfri måndag! Receptet har jag snott från min mamma som uppfann det på nittiotalet när hon öppnade Café Oscars på Narvavägen i Stockholm.

 

Du behöver:

  • 1 kg rödbetor, skalade och grovt rivna
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 kokta kalla potatisar, mosade
  • 2 ägg
  • 2 rågade msk dijonsenap
  • 4 msk kapris, av den mindre sorten
  • olivolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • ev lite turkisk yoghurt (10 %) till servering


Gör så här:

  1.     Blanda rödbetor, lök, potatis, ägg, senap och kapris i en bunke. Smaka av med salt och peppar – tänk på att kaprisen tillför mycket sälta!
  2.    Forma biffar i önskad storlek och stek dem gyllene i medelvarm stekpanna med olja.
  3.    Servera gärna de nystekta biffarna med en klick yoghurt.