Rosmarinkrutonger 3 deciliter

Krutonger är inte bara ett garnityr för soppa. De tillför det där extra »crunchet« på sallader och dessutom är de ett perfekt sätt att ta tillvara på bröd som annars riskerar att hamna i papperskorgen.

 

Du behöver:

  • ca 200 g bröd, tärnat eller rivet i rustika bitar
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 4 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • salt
  • svartpeppar 

 

Gör så här:

    1.      Sätt ugnen på 180 grader.
    2.     Fördela brödbitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Blanda ner vitlöken i oljan och ringla över brödet. Avsluta med en nypa salt och lite peppar.
    3.     Rosta brödbitarna i cirka 5 minuter i ugnen. Ta ut, rör om och tillsätt rosmarinen. Rosta i ytterligare cirka 5 minuter tills brödet fått lite färg och blivit till knapriga krutonger.