10.30 Utmana färskvarunormen!

Färskt är fräscht – eller? Dagens konsumenter är bortskämda med ett ständigt utbud av färska råvaror i matbutiken. Färska grönsaker, bröd och kött känns kanske mer attraktiva än exempelvis frysta. Tyvärr står färskvaror också för det mesta av matsvinnet, både i handeln och i hemmet. Är det kanske dags för de ofärska matvarorna att hitta vägen tillbaka till våra hjärtan och magar? I detta panelsamtal diskuterar vi hur vi kan utmana färskvarunormen och göra ofärska råvaror mer attraktiva – för ett minskat svinn och ett hållbart livsmedelssystem.

I panelen medverkar Ingrid Strid, matsvinnsforskare vid SLU, Johan Swahn, måltidsforskare vid Örebro universitet och Sébastien Boudet, bagare och kock.

Läs mer om de medverkande
Ingrid Strid, matsvinnsforskare på SLU
Ingrid Strid, matsvinnsforskare på SLU
Sébastien Boudet, bagare och kock
Sébastien Boudet, bagare och kock
Johan Swahn, forskare på Örebro universitet
Johan Swahn, forskare på Örebro universitet